با عرض پوزش، سایت در حال بروزرسانی می باشد.

معرفی کتاب دومین مجلد از سری کتاب‌های مجموعه‌مقالات همایش جاودانگی نفس در اسلام و مسیحیت با عنوان شهود و مسئله بقای نفس به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی منتشر شد. این کتاب در ۱۹۶ صفحه و با شمارگان ۳۰۰ در سال ۱۴۰۳ از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روانه بازار کتاب شده است. ناشر در معرفی کتاب آورده است: زندگى پس از مرگ و اصل جاودانگی انسان، محوری‏ترین مفهوم در ادیان الهی همچون مسیحیت و اسلام است. در همایش «جاودانگی نفس در اسلام و مسیحیت» که در اسفند‌ماه ۱۳۹۹ برگزار شد، سرفصل‌های مهمی مانند «مفهوم مرگ»، «مفهوم جاودانگی»، «ملاک این‌همانی شخصی»، «بقای پس از مرگ» و «حیات پس از مرگ» و در حدود ۴۰ ریزعنوان دیگر در قالب پیش‌نشست‌ها، کتاب‌ها، مقالات و سخنرانی‌های علمی ارائه شد. این مجلد جلد دوم از مجموعه‌مقالات این همایش است که با عنوان شهود و مسئله بقای نفس منتشر می‌شود.
چکیده کتاب شهود و مسئله بقای نفس
زندگى پس از مرگ و اصل جاودانگی انسان، محوری‏ترین مفهوم در ادیان الهی همچون مسیحیت و اسلام است. در آیات متعدّدى از عهد جدید همچون دو آیۀ «اگر کسی از آب و روح مولود نگردد، ممکن نیست که داخل ملکوت خدا شود» و «آنچه از جسم مولود شد، جسم است و آنچه از روح مولود گشت، روح است» (یوحنا، ۳: ۵-۶)، به مسئلۀ تمایز میان روح و بدن اشاره شده است که مى‏تواند به عنوان یکى از راه‏های اثبات جاودانگى لحاظ شود. قرآن کریم مبتنی بر مبانی توحیدی، تعریف خاصی از انسان و جاودانگی او ارائه می‌دهد که قابل توجه است. ویژگی خاص تعریف قرآنی آن است که برخلاف رویکرد فلسفه‌های جدید غربی، نگاه استقلالی به انسان ندارد؛ بلکه همواره مؤلفه‌های هویت‌ساز انسان را وابسته به وجود الهی می‌شناساند. قرآن کریم با عبارت‌هایی مانند «وَمَا عِندَ اللَّهِ خَیرٌ وَأَبْقَى» (شوری: ۳۶) و «فَفِی رَحْمَهِ اللّهِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ» (آل‌عمران: ۱۰۷) به جاودانه‌بودن انسان در جوار رحمت الهی اشاره کرده است.


در همایش «جاودانگی نفس در اسلام و مسیحیت» در اسفند‌ماه ۱۳۹۹ شد، سرفصل‌های مهمی مانند «مفهوم مرگ»، «مفهوم جاودانگی»، «ملاک این‌همانی شخصی»، «بقای پس از مرگ» و «حیات پس از مرگ» و در حدود ۴۰ ریزعنوان دیگر در قالب پیش‌نشست‌ها، کتاب‌ها، مقالات و سخنرانی‌های علمی ارائه گردید.

از ‌مجموع مقالات ارائه‌شده به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی به دبیرخانۀ همایش «جاودانگی نفس در اسلام و مسیحیت»، تعداد ۱۴۰ مقاله ارزیابی و پذیرفته شد که اکنون پس از آماده‌سازی و ویرایش علمی در قالب مجموعۀ مقالات همایش در پنج مجلد تقدیم علاقه‌مندان می‌گردد. این مجلد دومین جلد از این مجموعه است که با عنوان فرعی «شهود و مسئلۀ بقای نفس» منتشر می‌شود. در این مجموعه، ۷ مقاله با عنوان‌های زیر تقدیم می‌گردد که با رویکرد عقلی به مسئله بقای نفس و جاودانگی انسان پرداخته‌اند. البته برخی از این مقالات پیش‌تر، با هماهنگی دبیرخانۀ همایش، در نشریۀ علمی ـ پژوهشی نقد و نظر منتشر شده است.

« نفس‌شناسی عرفانی در اندیشه ابن‌عربی در کتاب «الفتوحات المکیّه» با تأکید بر رابطه نفس و بدن»، نوشتۀ محمدمهدی گرجیان.
« نفس‌شناسی عرفانی در اندیشه ابن‌عربی در کتاب «الفتوحات المکیه» با تأکید بر حدوث یا قدم نفس»، نوشتۀ محمد‌مهدی گرجیان و رضا آذریان.
« بررسی مبانی تجسم اعمال و تغییر شاکله انسان در کتاب فتوحات مکیه»، نوشتۀ مهدی صفایی اصل.
« مبانی نظری «فنا» از نظر امام خمینی(ره) و مایستر اکهارت»، نوشتۀ ابوعلی عبدالقادر محمدی و محمد‌مهدی گرجیان
«نسبت سعادت اخلاقی و جاودانگی در اندیشه ابن‌عربی و کرکگور»، نوشتۀ علیرضا آرام و سیداحمد فاضلی.
«بررسی مسئله «شهود خداوند در رستاخیز» از نگاه علامه طباطبایی ره و توماس آکویناس»، نوشتۀ محسن ابراهیمی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *