چکیده آثار پژوهشی
چکیده آثار پژوهشی پژوهشکده فلسفه و کلام

چکیده آثار

پژوهشكدۀ فلسفه و كلام اسلامی در بیش از دو دهه از فعالیت خود در راستای معرفی و تبیین آموزه‌های نظری اسلام، تعمیق و تحکیم باورهای دینی،  بازشناسی و توانمندسازی میراث فلسفی و كلامی و در‌نهایت ترسیم مبانی عقلی و چارچوب‌های تحلیلی حوزۀ اخلاق گام‌های مهمی برداشته است؛ از‌این‌رو بازنگریِ اندیشه‌های فلسفی و كلامی و بسط و توسعۀ این میراث قویم و ماندگار از یک‌ سو و پایش چالش‌ها، مسائل و نیازهای معرفتی جامعۀ کنونی از سوی دیگر وجهۀ همت خود ساخته است. حاصل این تلاش‌ها انتشار قریب 100 جلد كتاب بوده است.

پژوهشكده علاوه بر تك‌نگاری در حوزه‌های مورد نیاز، همت خود را در سال‌های اخیر صرف طراحی و مدیریت كلان‌پروژه‌های تأثیرگذاری کرده است تا ضمن كشف قلمروهای طی‌نشده با جستارگشایی و طرح دقیق و همه‌جانبۀ مباحث جدید در ایجاد موج فرهنگی، نظریه‌پردازی و پیش‌برد علوم یاری رساند. تقریر و تبیین درست، جامع و روزآمد و فراهم‌ساختن بستر پژوهش‌های تطبیقی هدف دیگر از اجرای این كلان‌پروژه‌ها بوده است. «رابطۀ نفس و بدن» و «چیستی فلسفۀ اسلامی و ربط و نسبت آن با حیات اجتماعی ـ سیاسی» و «رابطۀ علم اصول و فلسفۀ زبان» و «اندیشه‌نامۀ متكلمان امامیه» از جمله كلان‌پروژه‌های مذكور است.

همچنین این پژوهشكده به منظور بسترسازی تحقیقات نوین و آشنایی با قلمروهای جدید علاوه بر تألیف آثار، اقدام به ترجمۀ آثار مهم فلسفی و كلامی کرده است. بیش از نیمی از آثار منتشرشده پژوهشكده دارای رتبه‌های برتر در جشنواره‌های متعدد بوده‌اند که این خود، گویای توفیق نسبی آنها و پویایی و مجموعه بوده‌ است.

در سال‌های اخیر علاوه بر نشر كاغذی، نشرِ دیجتال آثار در دستور كار قرار گرفته است كه در قالب برنامۀ كتاب‌خوانِ «پژوهان» عرضه می‌گردد. آنچه پیشِ رو دارید چكیدۀ آثار پژوهشكده است كه به همت همكاران اینجانب فراهم آمده است. نشر این اثر قدمی در راه اطلاع‌رسانی صحیح و بهینه برای علاقه‌مندان و پژوهشگران عرصۀ فلسفه و کلام است.

دوشنبه 21 بهمن 1398 10:02:52